Oblikovanje vizitk v tiskarni Medium z več kot dvajsetletnimi izkušnjami s področja tiska, grafike in oblikovanja je pametna odločitev. Glavna dejavnost je tiskanje, grafično oblikovanje, grafična priprava, skeniranje in fotografija, založništvo prodaja koledarjev, tiskanje vizitk, rokovnikov, planerjev, poslovnih daril ter promocijskih izdelkov.

oblikovanje, vizitk, tisk, tiskarna, tiskarne, tiskanje, cenik, digitalni, offset, poslovno darilo, poslovna, darila, promocijska, na majice, verzi, rojstni dan, plakatov, vizitk, letakov, fotografija, koledar, ilustracija, design, rojstni dan

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

Certifikati

Pogosta vprašanja

Na tej strani poskušamo odgovoriti na pogosta vprašanja naših strank. Upamo, da bodo odgovori v pomoč tudi vam. V nasprotnem primeru nas prosimo kontaktirajte.

Kakšna je razlika v ceni izdelave glede na količino naklade?

Višja kot je naklada, nižja je cena za kos izdelka, saj lahko velik del cene predstavlja priprava (grafična priprava, postavitev, priprava stroja za tisk, tiskarske plošče...). To je fiksen del cene, ki ostaja isti ne glede na količino in se pri večji količini porazdeli na večje število izdelkov. Pri digitalnem tisku je ta razlika manjša in so lahko tudi majhne naklade cenovno ugodne.

V kakšnem formatu naj pripravimo tekst za knjigo, ki jo boste oblikovali vi?

Tekst lahko napišete v poljubnem tekstovnem urejevalniku (npr. Word). Če želite v svojo knjigo vključiti tudi slike, je pomembno, da jih ne dodajate v tekst, ampak jih priložite kot posamezne datoteke (npr. slika.jpg). Tako se izognemo izgubi kvalitete slike ob uvozu v Word.

Kako in v kakšnem formatu vam najlažje dostavimo pripravljene datoteke za tisk?

Za izdelavo plošč za tisk potrebujemo datoteke pripravljene v PDF formatu. Lahko nam jih pošljete po e-mailu (do 10 MB), posnamete na FTP ali dostavite na zgoščenki ali USB ključu. Lahko nam dostavite tudi originalne datoteke v npr. Corel Draw ali Adobe InDesign formatu (s priloženimi fonti) in PDF format bomo izdelali pri nas.

V kakšni resoluciji naj bodo fotografije?

Fotografije, primerne za kvaliteten odtis, morajo imeti resolucijo 300 dpi. To lahko preverite v programu za urejanje slik, npr. Photoshop, kjer vam podatek "Document Size" pove, za kakšno velikost odtisa je pri 300 dpi primerna vaša slika. Primer: sliko dimenzij 1600 x 1200 pixlov pri resoluciji 300 dpi je mogoče kvalitetno odtisniti v velikosti 13,55 x 10,16 cm in manjši.
Pri fotografiranju z digitalnim fotoaparatom izberite nastavitev za najboljšo kvaliteto/resolucijo fotografij.

Kaj sta CMYK in RGB in kakšna je razlika med njima?

CMYK in RGB sta barvni shemi. CMYK je kratica, sestavljena iz besed Cyan (svetlo modra), Magenta (rdečkasta), Yellow (rumena) in Black (črna). Podobno je kratica tudi beseda RGB, ki jo sestavljajo besede Red (rdeča) Green (zelena) in Blue (modra). Pri obeh shemah z mešanjem barv lahko reproduciramo celoten barvni spekter. Razlika je v tem, da se CMYK uporablja v tiskarstvu, RGB pa na računalniških monitorjih in televizorjih. Pri pripravi vaših tiskovin na tisk morate biti pozorni na to, da barvno shemo spremenite v CMYK.

Kaj je 'živ rob' in dodatek za porezavo?

'Živ rob' pomeni, da se tiskovina obreže tako, da potiskana površina sega popolnoma do roba. Pri takih primerih je obvezen dodatek za porezavo, ki mora segati 3 mm čez želene končne dimenzije tiskovine. Dodatek za porezavo prepreči, da bi se pri katerem izmed izvodov na robu videla nepotiskana površina papirja.

Kako potekajo korekture, ali lahko vidimo poskusni odtis?

S tiskom ne pričnemo, dokler stranka oblikovane tiskovine ne pregleda in potrdi, da ji oblikovno in vsebinsko ustreza. Tiskovino lahko pregledate na monitorju v obliki PDF datoteke, ali pa vam jo natisnemo na papir.

Kako izvem debelino hrbta pri knjigi?

Debelina hrbta je odvisna od števila strani, vrste papirja in načina vezave. Ko so vsi ti podatki znani, vam izračunamo debelino hrbta knjige.

Ali lahko dotiske / tiskate na različne artikle?

Uporabljamo različne tehnike tiska. Če imate izdelek, na katerega želite nekaj dotisniti, nas pokličite in predstavili vam bomo različne možnosti dotiska (sitotisk, tampotisk, digitalni tisk, offset tisk, sublimacijski tisk...).

© 2005 - 2020, Medium d.o.o. Žirovnica, vse pravice pridržane. Izvedba Webshocker
Oblikovanje Vizitk, Plakatov Die Druckerei Medium Poslovna Darila Medium Tiskarna Medium